National Taichung Theater




Design


building-architect.jpg

If we look at the world like a river, then constructing a building is generally just like plunging a wooden stake into a river. The stake enters but has no relationship to the flow.

Instead, I prefer my projects to resemble a whirlpool, possessing its own space, but simultaneously completely integrated into the river's currents.

Toyo Ito



Toyo Ito uses steel to seek the shape of freedom. Seeking to embrace humanity's warmth and an atmosphere of friendship, while breaking from Taiwan's established shapes, Ito reconstructs the flow of space. He says, "A good design allows a person to feel their own freedom within them."
In this enigmatic cave space, you can be drawn in by the natural light, as well as the sounds and images of wind and water that compose this cozy environment.
Every surface of this building is intertwined, flowing from this venue, to the rooftop garden, to the culture store, to the dining area, etc.
In addition to using sustainability concepts, green construction inside and out gives rise to a natural order.
This building creates a cultural life, once again creating an aesthetic that promotes a symbiotic relationship between humans and the natural world.

Perfect spirals geometrically explore theater engineering methods

The National Taichung Theater is not just a building that houses the opera.
The entire architecture itself is an opera.
One can feel the flow of air, sound and light not only in the foyer, but within the restaurant,
sky garden and everywhere else in the building.
One feels overwhelmed by the grandeur of a cosmic brilliance coming out of the architecture.

Toyo Ito

Re-incorporate your instincts

Return to Nature


Re-incorporate your instincts

Re-establish the symbiosis between man and nature

Re-visit life's fundamentals and man's perceptions

Long to express a story, hear exquisite music, and sway to the rhythm of the body - something new has arrived in Taichung.

Space Prototype - Deriving a Grid

Space Prototype - Deriving a Grid


The National Taichung Theater is a new type of construction project, utilizing 3D curved surfaces and a natural flow of space. This is a place where an abstract concept has become reality.

The design uses simple horizontal and perpendicular variations to create a changed space, where hard, artificial lines have been replaced with an organically flowing and flexible system.

Varying sizes of grids layered on top of each other compose this cavernous theater space.

Curved Wall Structure

Curved Wall Structure


The whole theater's architecture consists of 58 individual curved-wall units which are part of a special construction technique that uses steel reinforced bars to build a curved 3D effect.

Pouring clay 40 cm thick created this two-sided wall that supports the building vertically but provides an organic effect from the sides for a unique theater space.

Air Holes

Air Holes


On the buildiing’s exterior, you can see many light blue circles. Like air holes allowing the theater to breathe during the day, the rays of light allow natural warmth and light to pour in.

At night, yellow light permeates the environment of the theater inside and out - a truly distinct atmosphere.

 Intelligent Design - Cold Fusion Flooring

Intelligent Design - Cold Fusion Flooring


To promote energy efficiency, our facilities employ unique air control and heat dispersion technology.

The building’s surfaces are integrated with air conditioning, which during daylight hours adjusts its settings to the number of patrons in the theater to maintain a cozy environment, with air circulating up from the ground floor.

At night, we use a natural ventilation system to maintain the appropriate climate conditions.

Unique Water Screen Plan

Unique Water Screen Plan


To protect the curved wall surfaces from fire, there is a special water screen system, which can immediately douse flames and smoke, scatter crowds and assist in firefighting measures.

All safety precautions have been taken for both the building and the crowds who attend our theater.